Foto-sgotovimvmeste.ru

Sātīgs un vienkārši pagatavojams sēņu žuljēns 3

Sastāvdaļas – 500 g balto sēņu vai šampinjonu, 2 sīpoli, 200 g skābā krējuma, 300 g cieta siera, 1 ķiploka daiviņa, 4 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote miltu, svaigi malti pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Sēnes notīrīt un sagriezt lielos gabalos. Pannā izkausēt 2 ēdamkarotes sviesta un apcept sēnes apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns. Pasālīt. Izveidojušos pannā šķidrumu saglabāt.

Notīrīt sīpolu un smalki sagriezt. Pievienot pannā apceptajām sēnēm, pielikt vēl 2 karotes sviesta un visu apcept 5 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krējumā iebērt miltus un kārtīgi samaisīt. Pamazām pieliet pannā no ceptajām sēnēm radušos šķidrumu, pievienot sāli un piparus.

Sagatavoto mērcīti ieliet apceptajās sēnēs. 5 minūtes sautēt uz mazas uguns, visu laiku maisot.

Uz smalkas rīves sarīvēt sieru. Žuljēna trauciņus ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

Sēnes ar mērcīti ielikt trauciņos, pārkaisīt ar sieru un cept 200 grādus uzkarsētā cepeškrāsnī 7 – 8 minūtes, līdz izveidojas brūngana garoziņa.

Labu apetīti!

Recepte no sgotovimvmeste.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.