Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
15. decembris, 2014
Drukāt

Saulainā siltumzupa

Foto: Helēna StrazdiņaFoto: Helēna Strazdiņa
Sastāvdaļas:

vidēja izmēra ķirbis

6 sīpoli

4 lieli burkāni

dilles

gī sviests

garšvielas – Himalaju rozā sāls, kanēlis, muskatrieksts, koriandrs,

melnie pipari, čili pipari

ūdens pēc nepieciešamības

citrons

ķirbju sēklas

Daudzums:

visai ģimenei

Pagatavošana:

• Ķirbi ar visu mizu sagriež četros gabalos, iztīra sēkliņas.

• Liek ķirbi lielā katlā, ielej nedaudz ūdens, un liek uz uguns sutināties, līdz tas kļūst mīksts.

• Padzesē un sablendē, pēc vēlēšanās atstājot dažus gabaliņus tekstūras dažādībai.

• Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež.

• Gī sviestā apcep sīpolus, pievieno burkānus un cep, līdz burkāni pamīksti.

• Kopējā katlā lej ķirbja biezeni, pievieno saceptos sīpolus un burkānus un garšvielas pēc garšas.

• Ja zupa iznāk par biezu, pievieno ūdeni.

• Pierīvē vesela citrona mizu, zaļumus, apmaisa un uzkarsē.

• Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas un pievieno zupai, to pasniedzot.

Ķirbim noteikti jāatstāj miza, jo tajā ir visvairāk vērtīgo vielu, taču nezināmas izcelsmes vai veikalā pirktam importa ķirbim
mizu ieteicams tomēr nogriezt. Zupas garša ir ļoti atkarīga arī 144no paša ķirbja, tāpēc iepriekš ieteicams nogaršot ķirbi vienu
pašu, pirms liekat to zupā. Personu skaits šīm proporcijām ir mānīgs, jo citiem šī zupa garšo tik ļoti, ka gatavi izēst visu katlu
vienā piegājienā. Ķirbju sēklas ir viens no labākajiem cinku saturošiem augu valsts produktiem. Cinks ir nepieciešams normālai imūnsistēmas funkcionēšanai, šūnu atjaunošanai, jaunu šūnu ģenerēšanai, ādas veselībai, kā vīriešu, tā sieviešu auglībai.

 

Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels”

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+