Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
3. jūnijs, 2015
Drukāt

Sautējums ar kaltētiem tomātiem un diedzējumiem

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 (3 porcijas)

• 500 g vārītu dzelteno zirnīšu

• 100 g saulē kaltētu tomātu

• 2 jaunie sīpoli

• Liela paprika

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

• 3 ēdamkarotes gī sviesta vai olīveļļas

• Sauja diedzējumu – graudi un dīgsti

• ⅓ tējkarotes malta koriandra

• ⅓ tējkarotes malta kumīna

• ½–1 tējkarote sāls

Gatavošana

Dzeltenos zirnīšus nakti izmērcē un nelielā ūdens daudzumā izvāra mīkstus. Tomātu gabaliņus sagriež salmiņos, aplej ar karstu ūdeni un pusstundu mērcē. Papriku un sīpolus sadala mazos gabaliņos. Pannā ar augstām malām uzkarsē kausēto gī sviestu vai eļļu (labāk izmantot gī, jo tas palīdz organismam pārstrādāt zirņus), apcep sīpolus un papriku, pievieno izmērcētos tomātu gabaliņus. Pieber izvārītus, nenokāstus zirnīšus, sāli un garšvielas. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Izslēdz uguni un pievieno citrona sulu. Lej šķīvos un pasniedz ar dīgstiem un diedzētiem graudiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+