Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Sautēta liellopu gaļa valriekstu, čili piparu un šokolādes mērcē – sveicinot Meksiku!

20110118-104200-9

Sastāvdaļas: 750 g liesas, lēnai sautēšanai piemērotas liellopa gaļas,600 ml liellopu gaļas buljona, 400 g konservētu tomātu, 50 g kausētas šokolādes, 75 g smalki samaltu valriekstu, vidēji liels sīpols, rupji sakapāts, liela ķiploka daiviņa, rupji sakapāta, 3–4 zaļie čili pipari bez sēkliņām, rupji sakapāti, 25 g rozīņu, 4–5 krustnagliņas, 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas, ēdamkarote malta kanēļa, saišķītis sīpolloku, sāls pēc garšas.

 

Kā gatavot?

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 ?C. Valriekstus, sīpolu, ķiploku, zaļos čili piparus, rozīnes, krustnagliņas un tomātus sablendē pēc iespējas vienmērīgākā masā. Katliņā uz vidējas liesmas uzkarsē divas ēdamkarotes saulespuķu eļļas, pievieno kanēli un samaisa. Pievieno sablendēto masu, ļauj tai uzkarst un apmēram piecas minūtes lēni pavāra, nepārtraukti maisot. Pielej buljonu un izkausēto šokolādi, tad noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli.

Sakarsē atlikušo eļļu lielā, cepeškrāsnij piemērotā pannā, liek tajā gaļu un apcep, līdz tā no visām pusēm brūna. Pievieno mērci, liek atpakaļ uz uguns un karsē, līdz tā sāk lēni vārīties. Pannai uzliek vāku un ievieto karstā cepeškrāsnī uz 2 ½–3 stundām (ja gaļas gabaliņi sīkāki, tad mazāk).

Kad gaļa mīksta un mērce daļēji iztvaikojusi un sabiezējusi, ēdiens ir gatavs. Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa sīki sagrieztus sīpollokus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+