Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
2. augusts, 2014
Drukāt

Sautētas pupiņas tomātu mērcē

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Pupiņas ir unikāls viegli pārstrādājamu olbaltumvielu avots. Šī recepte būs tieši laikā tiem, kas savā uzturā nedrīkst vai negrib lietot gaļu.

Sastāvdaļas – glāze pupiņu, 1 sīpols, 1 burkāns, 4 ēdamkarotes tomātu pastas, 4 ēdamkarotes augu eļļas, pipari, sāls.

Pagatavošana. Pupiņas uz nakti iemērkt aukstā ūdenī, pēc tam 1 – 1,5 stundas vārīt, 15 – 20 minūtes pirms vārīšanas beigām pievienot sāli. Uz pāris stundām atstāt pupiņas tajā pašā ūdenī, kurā vārījās. Pēc tam ar caurduri tās notecināt.

Uz sakarsētas pannas eļļā apcept sagrieztu sīpolu un sarīvētu burkānu, cept 4 – 5 minūtes. Pievienot novārītās pupiņas un tomātu pastu, pievienot sāli un piparus pēc garšas. Visu pāris minūtes sautēt.

Pasniegt pupiņas ieteicams karstas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+