Foto – Aija Geida

Savādākas kotletes 0

Gaļas kotletes ar sīpoliem, liekas, regulāri top katra latvieša virtuvē. Pamēģiniet ko jaunu, pagatavojot tās no griķiem, dārzeņiem, vai tradicionālajām gaļas kotletēm pievienojot rīsus un dārzeņus! Neparastākas garšas, lielāks baudījums!

Reklāma
Reklāma

 

Griķu kotletes

• 200 g vārītu griķu,

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

• 100 g žāvētas gaļas vai labas kvalitātes desas,

• 150 g svaigā siera,

• 3 ēdamkarotes zirņu vai kviešu miltu,

• 2 – 3 ēdamkarotes skābā krējuma,

• ½ tējkarotes sāls,

• ¹∕3 – ½ tējkarotes maltu melno piparu,

• sauja sakapātu pētersīļu vai svaigas kinzas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Griķus un svaigo sieru izmaļ caur gaļas mašīnu, gaļu sagriež smalkos gabaliņos. Samaisa visas sastāvdaļas pašķidrā konsistencē, kuru ar karoti liek uz pannas un cep eļļā zeltaini brūnas. Iznāk ļoti gardas un aromātiskas kotletes.

 

 

Gaļas kotletes ar rīsiem


• 500 g maltas gaļas,

• 80 g rīsu,

• ¼ kāpostgalvas,

• 2 burkāni,

• 2 ķiploku daiviņas.

Mērcei:

• 150 g skābā krējuma,

• 150 g tomātu mērces,

• 3 ēdamkarotes cukura,

• 50 ml ūdens,

• sāls un malti melnie pipari.

Sīpolus smalki sagriež, rīsus novāra pusgatavus. Kāpostgalvu sakapā mazos gabaliņos, burkānus sarīvē. Ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa viendabīgā masā un veido bumbiņas. Pagatavo mērci, sajaucot skābo krējumu ar tomātu mērci un pievienojot ūdeni, cukuru, sāli, maltus melnos piparus. Ja izmanto svaigus tomātus, ūdeni nelej, jo tie jau ir sulīgi. Mērci ielej cepamajā formā, kārto tajā kotlešu bumbiņas un cep +180 grādos aptuveni 40 minūtes.

 

Dārzeņu kotletes

Kotletēm:

• 1 kg kartupeļu,

• 1 burkāns,

• 200 g svaigā siera,

• 50 – 100 ml saldā krējuma,

• zaļumi (dilles, mazliet pētersīļu),

• melnie pipari, kurkuma.

Mērcei:

• 150 g Indijas riekstu,

• 2 cm svaiga ingvera,

• 50 g kinzas vai svaigu pētersīļu,

• ¼ tējkarotes citrona sulas,

• 1 tējkarote sāls,

• 100 ml ūdens.

Kartupeļus novāra, notīra mizu un rūpīgi saspaida. Burkānus sarīvē, svaigo sieru smalki sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un svaigo sieru aptuveni 10 minūtes. Cepšanas laikā pievieno kurkumu, sāli un saldo krējumu. Beigās pieliek sakapātas dilles un pētersīļus. Ar mitrām rokām veido ieapaļas formas kotletīti. Ja nelīp kopā, pievieno nedaudz miltu. Uz galda izkaisa miltus, izklāj kartupeļu biezeni, līdz pusei saliek pildījumu un pārklāj biezeni. Smuki saviļā miltos un cep uz pannas. Var arī cept cepeškrāsnī 30 min +180 grādos. Mērcei visas sastāvdaļas sablendē. Iznāk neparastas kotletes ar pikantu mērcīti – viegls vasaras ēdiens karstajām dienām.

Reklāma
Reklāma