Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
30. decembris, 2014
Drukāt

Sēklu maize (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 220 g ķirbja masas

• 160 g brūnā cukura

• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu

• 55 g sviesta

• 120 g sakapātu valriekstu

• 150 g ķirbja sēkliņu

• 1 liela ola

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ⅔ tējkarotes malta kanēļa

• ½ tējkarotes malta muskatrieksta

• ½ tējkarotes sāls

Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vislabaakaa maize ir latvieshu rupjmaize (rukmaize)! Neviena cita maize pasaulee nav labaaka.

Draugiem Facebook Twitter Google+