Mobilā versija
+6.1°C
Tamāra, Dziedra, Gabriela, Gabriels
Trešdiena, 22. marts, 2017
30. decembris, 2014
Drukāt

Sēklu maize (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 220 g ķirbja masas

• 160 g brūnā cukura

• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu

• 55 g sviesta

• 120 g sakapātu valriekstu

• 150 g ķirbja sēkliņu

• 1 liela ola

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ⅔ tējkarotes malta kanēļa

• ½ tējkarotes malta muskatrieksta

• ½ tējkarotes sāls

Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vislabaakaa maize ir latvieshu rupjmaize (rukmaize)! Neviena cita maize pasaulee nav labaaka.

Vēl vesels un spēka gados, bet jau pensijā (16)Politiski neērto ieceri reformēt izdienas pensiju sistēmu esošajā sasaukumā, visticamāk, nekustinās
Draugiem Facebook Twitter Google+