Foto-Gatis Burvis

Sēņu salāti – gardi un sātīgi. Iesaka skolotājs no Rūjienas Gatis Burvis 0

Sastāvdaļas
• 3 kg vārītu sēņu (bērzlapes, vilnīši, rudmieses u.c.)
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 3–4 ēdamkarotes cukura
• 15 tējkarotes sāls
• 0,5 l olīveļļas
• 1–1,5 ēdamkarotes 70% etiķa esences

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē, noņem mizu, sagriež gabaliņos un liek katlā kopā ar sagrieztiem sīpoliem, sagrieztām vārītām sēnēm, pievieno cukuru, sāli, olīveļļu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes. Tad pielej etiķa esenci un visu vēl pakarsē piecas minūtes. Karstus sēņu salātus pilda burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē. Var izmantot burkas ar skrūvējamiem vāciņiem vai arī lietot aizvalcējamos vāciņus.

Gatis šos salātus raksturo kā ļoti garšīgus, sātīgus, ar tomātiem raksturīgo nedaudz skābo garšu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olīveļļu var aizstāt ar rapšu vai citu eļļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.