Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
22. augusts, 2014
Drukāt

Sēņu sezonas ēdiens no gailenēm

Foto-Timurs SubhankulovsFoto-Timurs Subhankulovs

Ja mežā salasīts kārtīgs groziņš gaileņu, savukārt mājās gaidāmi ciemiņi, par cienastu nav jāuztraucas – tam lieliski noderēs gaileņu maizītes.

 

Šā vienkāršā un ātri pagatavojamā ēdiena recepti pastāstīja Amatas novada Nītaures pagasta viesu nama “Nītaures dzirnavas” jaukās pavārītes Diāna Meidropa un Iveta Štraube. Lai pagatavotu maizītes, ir nepieciešamas gailenes, sīpols, ķiploks, saldais krējums, sāls, pipari un rupjmaize. Šoreiz gramus neminēsim, jo viss atkarīgs no tā, cik čakli esat bijuši mežā.

Gailenes sīki sagriež (tās ir grūti sagremojamas sēnes, tādēļ jebkurā ēdienā ieteicams lietot sīki sasmalcinātas) un sacep. Tāpat rīkojas ar sīpolu. Kad gatavs, pievieno piparus, sāli un saldo krējumu – tik daudz, lai bagātinātu ēdiena garšu. Pašās beigās pievieno izspiestu ķiploku.

No rupjmaizes šķēlēm ar kādu formiņu izgriež nelielas uzkodu maizītes. Uzziež plānu sviesta kārtiņu un liek izcepto gaileņu masu. Šķīvī līdzās gaileņu maizītēm var pamīšus kārtot sezonas augļus un siera šķēles.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+