Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
27. februāris, 2014
Drukāt

Sēņu un kartupeļu sacepums

sacepums

(4 porcijas)

500 g austersēņu vai šampinjonu

8 vidēja lieluma kartupeļi

80 g Parmezāna siera

3 baltmaizes šķēles

4 ēdamkarotes olīveļļas

2–3 ēdamkarotes citrona sulas

4 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Pustējkarote maltu melno piparu

Tējkarote sāls

Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs, pēc tam apslaka ar citrona sulu un pievieno pusi no receptei paredzētā sāls un maltu melno piparu daudzuma. Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tās pārslaka ar eļļu un pievieno atlikušo daļu sāls un melno piparu.

Pētersīļus samaisa ar rīvētu Parmezāna sieru un divām sadrupinātām baltmaizes šķēlēm. Veidni ieziež ar taukvielām un kārtās liek kartupeļus, sēnes un pētersīļu maisījumu. Visu pārkaisa ar pētersīļiem un atlikušo, smalki sadrupināto baltmaizes šķēli. Cep +180 oC aptuveni 50–60 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Ļoti aromātisks un netrekns sacepums siltām vakariņām vai pusdienām. Sacepumu var sagatavot dienu iepriekš, pārklāt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī. Pārnākot mājās, atliek tikai ielikt krāsnī un cept.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+