Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
10. augusts, 2013
Drukāt

Septembrī Anglijā rīkos “Latviešu restorānu dienas”

Foto-LETAFoto-LETA

Lai popularizētu Latvijā ražotus produktus, kā arī reklamētu Latvijas pavāru augsto meistarību, septembrī Anglijas pilsētā Kardifā plānots rīkot pirmās “Latviešu restorānu dienas”, informēja projekta līdzautors Aigars Strauss. Viņš sacīja, ka vairākos pilsētas restorānos tiks rīkotas latviešu ēdienu meistarklases, kā arī veidoti īpaši dienas piedāvājumi, kur ēdieni pagatavoti no Latvijā saražotām izejvielām.

“Projekta būtība ir uzrunāt un iedrošināt sadarboties gan Anglijā dzīvojošus latviešu pavārus, gan ražotājus. Restorānos tiks servēti latviešu pavāru pagatavoti nacionālie ēdieni un dzērieni, kā arī tiks stāstīts par Latviju. Līdz ar to popularizēsim valsti, kā arī radīsim iespējas eksportēt savus produktus ne tikai lielajiem uzņēmumiem, bet arī nišas pārtikas, piemēram, medījumu vai bioloģiskās pārtikas ražotājiem,” sacīja Strauss.

Savukārt Anglijā dzīvojoša un strādājoša latviešu pavāre Līga Druka-Smalkā norādīja, ka jau ir sākusi organizēt pirmās latviešu ēdienu delikatešu dienas Kardifā. Plānots, ka tās norisināsies vairākos pilsētas restorānos, apmeklētājiem piedāvājot īpašu ēdienkarti no Latvijas produktiem.

“Lai gan Anglija ir konservatīva valsts, turklāt dzīves temps nosaka ļoti lielu saldētās produkcijas popularitāti, ar vairākiem nacionāliem ēdieniem jau ir izdevies ieinteresēt kafejnīcu apmeklētājus. Viņi novērtē kārtīgas zupas, pelēkos zirņus ar bekonu, kraukšķīgus marinētus gurķīšus, kādus Anglijā nevar dabūt. Tāpat augstu novērtēti ir dažādi balzama kokteiļi, kā arī “Laimas” saldumi. Sastādot interesantu nacionālo ēdienkarti no svaigiem Latvijas produktiem, interese noteikti būs liela,” sacīja pavāre.

Plānots, ka “Latviešu pavāru dienas” tiks rīkotas ne tikai Anglijā, bet turpmāk arī Vācijā un Francijā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+