Praktiski
Receptes

Sešas gardas receptes ar cūku pupām. Pat kotletes un pankūkas! 16

www.celinescuisine.com

Cūku pupas ar malto gaļu

~0,5 kg cūku pupu, 0,5 kg maltās gaļas, 1 liels burkāns, 1 liels sīpols, eļļa cepšanai, krējums, milti, sāls, pipari u. c. garšvielas pēc izvēles

Sālsūdenī novāra cūku pupu pākstis, mazliet atdzesē, izloba. Sagriež sīpolu, sarīvē burkānu, apcep, pievieno malto gaļu, garšvielas un atkal apcep. Tad pievieno cūku pupas, vēl nedaudz apcep. Ja vēlas tumīgāku – pievieno miltus un krējumu. Visu pasautē zem vāka vēl ~5 min.

Pankūkas no cūku pupām

1 l vārītu cūku pupu, 1 sarkanā paprika, 1 liels tomāts, 1 liels sīpols, 3 daiviņas ķiploka, 1 glāze piena, 8 ēdamkarotes miltu, 2 olas (bez tām var arī iztikt), 1 tējkarote garšvielas kartupeļiem

Samaļ vārītas cūku pupas, tomātus, papriku bez sēklām, sīpolus. Ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa, ja mazliet par sausu, pielej pienu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Pannu uzkarsē, tad eļlā cep pankūkas, līdz gatavas – viegli brūnas. Pasniedz ar krējumu

Kartupeļu un pupu biezputra 0,5 l piena, 50 g sviesta, 800 g kartupeļu, 400 g pupu, zaļumi (pupumētra), sāls
Pienu uzvāra ar sviestu, pieliek vārītus un samaltus kartupeļus un pupas, sakapātus zaļumus un maisot uzkarsē. Pasniedz ar sviestu vai mērci, var piedzert kefīru vai rūgušpienu.

Vārītas cūku pupas

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Nenobriedušas cūku pupas ar visām pākstīm vāra sālsūdenī, kamēr tās maina krāsu un viegli taisās vaļā (apmēram 40–50 min). Izlobītas ēd, pamērcējot krējumā. Labi der kopā ar rūgušpienu vai kefīru.

Cūku pupu salāti ziemai

Lorem ipsum
FOTO: Leta

1 spainis cūku pupu ar visām pākstīm, 2 kg tomātu, 1 kg burkānu, 0,5 l eļļas, sāls, zaļumi

Tomātus un burkānus eļļā vāra 15 min. Tad pieliek izvārītas, izlobītas cūku pupas, sāli, zaļumus un visu kopā pavāra ~10 min. Pilda burkās, tās aizvāko, sasedz ar segu un patur, lai izkarst. Ziemā uzsilda un ēd, piedzerot klāt kefīru.

Cūku pupu kotletes

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

1 kg vārītu cūku pupu, 1 ķiplokgalviņa, 2 sīpoli, 2 olas, 2 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes krējuma, sāls

Pupas, ķiploku un sīpolu samaļ, pieliek olas, miltus, krējumu, sāli. Labi sajauc un cep.

Pikantā cūku pupu biezputra

1 kg izvārītu, izlobītu cūku pupu, 200 g cūkgaļas (vislabāk nedaudz ar liesumu un speķi), 200 g skābā krējuma, 1/2 sīpola, 1 daiviņa ķiploka, 2 tējkarotes garšvielas maltai gaļai, 1 tējkarote garšvielas vistas gaļai, sāls

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz pannas apcep, tad pievieno garšvielas un sāli. Pārlej ar nelielu daudzumu ūdens tā, lai gaļa pārsegta. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un virtuves kombainā sasmalcinātas vai samaltas cūku pupas. Visu viegli apcep, sajauc un pievieno skābo krējumu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem (gurķiem, tomātiem u. c.).

Biezeņzupa no cūku pupām

Saistītie raksti
Lorem ipsum
FOTO: Leta

4 saujas cūku pupu, 2 ēdamkarotes saldā krējuma, 1/2 glāzes ūdens, 1/4 sīpola, 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari pēc garšas, pipari, šķēle rupjmaizes grauzdiņiem

Pupas izvāra, noņem miziņu un samaļ. Katliņā uzvāra ūdeni un pieliek samaltās pupas, saldo krējumu, sāli, piparus un uzvāra. Pasniedzot pieliek apceptus sīpolus, ķiplokus un rupjmaizes grauzdiņus, pārkaisa ar dillēm.

LA.lv