Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
22. maijs, 2012
Drukāt

Šī-Borščs

bo10

Viena no mūsu ģimenes mīļākajām zupām ir šī-Borščs.

 

Sastāvdaļas:

* buljonam 300g gaļa un kauliņi (truša, liellopa, cūkgaļa)

* 1 liels burkāns

* 1 liels sīpols

* 2 sarkanas bietes

* 300 g svaigs kāposts

*4 daiviņas ķiploks

* 1/2 citrons

* sāls, pipari, lauru lapas, pētersīļi

*50 g sviests

* 2 ēdamk. tomātu mērce

*eļļa cepšanaibo1

 

Kā gatavot?

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus.Vārām buljonu. Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes, bet var arī sagriezt salmiņos.

 

 

 

 

 

bo2

 

Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sīki sagriežam sīpolu. bo3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bo4

 

Arī kāpostu smalki sagriežam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bo5

Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bo6

 

Uz karstas pannas liekam sviestu,apcepam sīpolus,pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

 

 

 

 

 

 

 

 

bo7

 

Uz citas pannas lejam eļļu, liekam sarkanas bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes, tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes. No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bietēm. Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci. Sautējam vēl 5 minūtes.

 

 

 

 

 

 

bo8

 

Kad gaļa katliņā ir mīksta,to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam atpakaļ katlā.

 

 

 

 

 

 

 

 

bo9

 

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus. Pievienojam garšvielas. Vāram ap 15 minūtēm. Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes. Vāram līdz viss mīksts. Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi. Katliņu atstājam 15 minūtes, lai ievelkas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtīja Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+