Mobilā versija
+3.1°C
Daina, Dainis, Dainida
Pirmdiena, 23. oktobris, 2017
28. decembris, 2016
Drukāt

Šiem 11 produktiem vari neskatīties uz derīguma termiņu!

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Mēs parasti cenšamies pārbaudīt derīguma termiņu pārtikas precēm, ko pērkam un lietojam, bet vai zināji, ka daudziem no ikdienā lietojamiem produktiem patiesībā nav vajadzīgs termiņš, jo tie nekad nekļūst nelietojami?

Šos 11 produktus vari droši pirkt, neskatoties uz derīguma termiņu: tie ir beztermiņa!

1. Medus

Medus nekad nepaliek vecs. Tas var mainīt krāsu un kļūt ciets, taču to joprojām var droši ēst.

2. Rīsi

Pat ja uz kastītes izaug bieza putekļu kārta, iekšā esošie rīsi ir tikpat labi kā pirmajā dienā. Tas gan neattiecas uz brūnajiem rīsiem – tie pēc dažām nedēļām var sākt jocīgi smakot.

3. Baltais etiķis

Arī baltais etiķis vienmēr paliks svaigs kā jauns, to var izmantot mērcēm, marinādēm, kā arī mājsaimniecībā.

4. Īstais vaniļas ekstrakts

Tā kā tas ražots no alkohola, tad vienmēr paliks svaigs un garšas pilns. Iespējams, ir vērts investēt dārgajā vaniļas ekstraktā, kam nav derīguma termiņa.

5. Sāls

Ja vien neuzliesi tam ūdeni vai eļļu, sāls vienmēr būs laba un lietojama, lai cik ilgi to turētu.

6. Kukurūzas ciete

Ja vēlies to uzturēt svaigu vienmēr, viss, kas tev jādara: cieši aizver iepakojumu un noliec to sausā vietā.

7. Cukurs

Arī cukuru var uzglabāt kaut vai bezgalīgi, tikai turi to gaisa necaurlaidīgā iepakojumā, kas neļaus piekļūt arī insektiem un mitrumam.

8. Stiprais alkohols

Nav nekādas steigas ārtrāk pabeigt tukšot dārgo viskiju, kas tev uzdāvināts. Uzglabā to tumšā un vēsā vietā un baudi kaut vai gadiem ilgi.

9. Kaltētas pupiņas

Lai pagatavotu kaltētas pupiņas, vajadzīgs ilgāks laiks, taču sausā veidā tās paliks lietojamas ļoti, ļoti ilgu laiku.

10. Šķīstošā kafija

Saldētavā to var uzglabāt kaut vai mūžīgi – cieši iepakotu vai arī ne.

11. Kļavu sīrups

Gluži kā kafijai, uzglabājot to saldētavā, kļavu sīrups nekad nekļūs vecs.

Avots: curejoy.com

Pievienot komentāru

Kāpēc konjaku nav jāsilda plaukstās un kādi kokteiļi modē, stāsta slavens pazinējsKonjaka pazinējs Žans Mišels Košē: konjaku jau 150 gadus bauda kokteiļos un pirms lietošanas to nav nepieciešams sildīt plaukstās!
Draugiem Facebook Twitter Google+