Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
11. septembris, 2015
Drukāt

Siera kūka. Recepti iesaka žurnāliste Ilze Lavrinoviča

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Ēdieni kafejnīcā bārā "Zivju lete", Dzirnavu 72, Rīga. 21.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Mandeļu skaidiņas, sviests, cukurs, siers "Filadelfijas", siers "Maskarpone", pūdercukurs, saldais krējums, cepumi "Dāmu pirkstiņi", piens, zemeņu, aveņu, ķiršu un dzērveņu ievārījums, baltā šokolāde, zemenes.

KĀ GATAVOT?

Pannā izkausē cukuru un nedaudz sviesta, tajā cep mandeļu skaidiņas, līdz kļuvušas maigi brūnas.

Atstāj atdzist, pēc tam ber stikla glāzē vai deserta trauciņā, veidojot aptuveni 1 cm biezu kārtu.

Filadelfjas sieru saputo ar Maskarpones sieru, pievienojot pūdercukuru. Šo masu liek otrajā kārtā, bet trešajā kārtā – putukrējumu.

Tam pāri liek salauzītus, pienā izmērcētus cepumus “Dāmu pirkstiņi”, pēc tam plānā kārtiņā – ievārījumu. Nākamajā kārtā – atkal saputotu divu veidu sieru un atkal putukrējumu.

Pārkaisa ar smalki rīvētu balto šokolādi. Rotā ar sakapātām ogām vai augļiem, šoreiz – ar zemenēm.

 

Gatavoja restorāna “Zivju lete” šefpavārs VILNIS BRESIS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+