Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
6. septembris, 2015
Drukāt

Kā izcept gardas siera maizītes. Eksperimentē ar zaļumiem vai riekstiem!

siermaizites

Sastāvdaļas – 100 g cieta siera, 2 glāzes miltu, 250 ml saldā vai skābā krējuma, šķipsna sāls, tējkarote cukura, 50 g sviesta, ēdamkarote cepamā pulvera, zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves, tam pievieno mīkstu sviestu, sāli, cukuru un krējumu. Visu samaisa.

Pievieno pēc garšas sasmalcinātus zaļumus un miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris. Iemaisa elastīgu mīklu, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.

Mīklu izveltnē, tad sarullē kā ruleti, sagriež apmēram centimetru biezās ripiņās. No tām veido maizītes, tās rindo uz cepešpannas, kurai uzklāts cepamais papīrs.

Virsu var pārkaisīt ar saberztiem riekstiem.

Cep 180 grādu karstumā 20 – 25 minūtes, līdz veidojas viegli brūngana virsiņa.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+