Siers ar rozā pipariem un fenheļa sēklām
Siers ar rozā pipariem un fenheļa sēklām
Foto – Anda Krauze

Marinēts, kaltēts un pat sālīts siers. 8 iedvesmojošas receptes 0

Ar rozā pipariem un fenheļa sēklām

Reizēm aktuāls kļūst jautājums, ko iesākt ar neapēsto sieru? Uztraukumam nav pamata, jo to iespējams gan sālīt, gan marinēt, gan kūpināt, gan arī kaltēt.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Lai sieru iemarinētu, pamatizejvielai izmanto olīveļļu, bet pārējās sastāvdaļas izvēlas pēc savām garšas sajūtām. Restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers iepazīstina ar vairākām siera marinēšanas versijām un arī stāsta, kā sālīt un kaltēt šo piena produktu.

• Siers (Holandes, Krievijas, ķimeņu vai jebkurš cits puscietais vai cietais)

CITI ŠOBRĪD LASA

• 100 ml olīveļļas (to var aizstāt ar rapšu, saulespuķu, vīnogu kauliņu vai citu eļļu)

• ½ tējkarotes rozā piparu

• ½ tējkarotes fenheļa sēklu

• ½ laima sulas

• Laima miziņa

• Timiāna zariņš

• Rozmarīna zariņš

Sieru sagriež kumosa lieluma gabaliņos, kārto burkā, pa vidu un gar malām liekot timiāna un rozmarīna lapiņas, laima šķēlītes (marinādei var arī pievienot laima sulu un mazliet sarīvētu miziņu), fenheļa sēklas un rozā piparus. Visu pārlej ar iepriekš uzkarsētu eļļu, lai labāk atveras marinādes sastāvdaļu aromāts un garša. Pēc divām dienām siers gatavs.