Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
4. septembris, 2015
Drukāt

Siera suflē ar Grijēras un Ementāles sieru

Foto no "Lauku Avīzes" izdevuma "Ģimenes virtuve"Foto no "Lauku Avīzes" izdevuma "Ģimenes virtuve"
Sastāvdaļas:

4 porcijām
3 ēdamkarotes sviesta
3 ēdamkarotes miltu
300 ml piena
Sāls
Pipari
Malts muskatrieksts
1 šķipsniņa Kajēnas piparu
4 olu dzeltenumi
100 g svaigi rīvēta Ementāles
siera
5 olu baltumi
25 g svaigi rīvēta Grijēras
siera
Tauki formas ieziešanai

1. Katliņā izkausē sviestu. Pievieno miltus, apcep, tad pielej pienu un maisot uzvāra. Pieber sāli, piparus, Kajēnas piparus. Ļauj pavārīties divas minūtes, noņem no uguns.

2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 225 °C. Karstajā krēmā pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Iecilā rīvēto Ementāles sieru. Olu baltumiem pieber šķipsniņu sāls, sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā olu masā.

3. Masu pilda ietaukotās un ar Grijēras sieru izkaisītās formiņās, cep cepeškrāsnī 25 minūtes. Cepšanas laikā cepeškrāsns durtiņas nevirina, jo suflē var sakristies.

 

Recepte no no “Lauku Avīzes” izdevuma “Ģimenes virtuve”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+