Siera svētku veiksmes stāsts 0
Valmierā sestdien izskanēja “Latvijas novadu siera diena”. “Svētki bija grandiozi,” vērtē biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. To nosakot divi rādītāji: apmeklētāju skaits un pārdoto sieru daudzums. Centra laukums uzņēmis tūkstošus cilvēku, un viņi pirkuši un pirkuši…
“Siera svētkos prezentējām apmēram 70 sieru šķirnes un veidus-degustācijās, sieru radošajā darbnīcā, dažādos ēdienos. Ap pusdienas laiku vairāki piena pārstrādes uzņēmumi visu līdzatvesto produkciju bija jau realizējuši. Tas nozīmē, ka cilvēkiem garšo siers, šis veselīgais produkts ģimenēs ir novērtēts, un mēs ceram, ka Latvijā siera patēriņš šogad atkal pieaugs,” – tā V. Davidanova.
Trīs koncerti, sacensības siera kluču un rituļu celšanā, konkurss par skaistāko deju ar sieru, siera un laša zupas vārīšana, siera šašliku grilēšana, siera pīrāgu cepšana, saldējuma kokteiļu jaukšana-vienpadsmitajos Siera svētkos “Siera klubs” piedāvāja daudzas jaukas, garšīgas un interesantas iespējas siera ēdienu gatavošanā.
Pie “Siera radošās darbnīcas”, kurā Rīgas restorāna “Elements” pavāre Ināra Liepiņa un augstskolas “Turība” pasniedzēja, godu saimniece Livija Brūvere veidoja sieru plates, marinēja sierus, gatavoja uzkodas, stāvēja cilvēku “siena”, lai paši iesaistītos radošajā procesā.
Latvijā siera ražošanas apjomi, sortiments, eksports pieaug. Piena pārstrādes uzņēmumu veiksmīgais darbs izpelnījās Zemkopības ministrijas augstāko apbalvojumu “Atzinības rakstus”, ko “Siera svētkos” saņēma kompānija “FOOD UNION”, AS “Smiltenes piens”, AS “Talsu piensaimnieks”, AS “Lazdonas piensaimnieks”, SIA “Latvijas piens”, SIA “EDAKS”, “Mālpils piensaimnieks”, SIA “ELPA”, PKS “Straupe” un PLPKS “Dundaga”.
{gallery id=”2004″}