Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
10. septembris, 2014
Drukāt

Siers ar acīm


MaasdamSiers

Starp šīsvasaras “Latvijas piena” jaunu­miem atrodams puscietais siers Maasdam. Holandē šis siera veids ir otrs populārākais aiz Gouda, ko Latvijas patērētāji pazīst kā Holandes sieru. Maasdam radies, iedves­mojoties no Šveices Emmental siera 80. gadu beigās. To gatavo no govs piena, un sieram ir izteikts acojums. Atšķirībā no Holandes siera saldeni skābās garšas Maasdam piemīt saldena riekstu garšas nianse.

Tas lieliski garšo uz brokastu maizītēm vai kā aromātiska piedeva salātiem, sader ar sarkanvīnu un grilētiem dārzeņiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+