Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
30. maijs, 2012
Drukāt

Siers ar sezama sēkliņām

sier1

Es esmu viena liela siera cienītāja. Siers man garšo gan tāpat uz sviestmaizes, gan salātos, gan visur, kur to vien var izmantot. Nu jau šī būs trešā siera recepte, ko esmu izmēģinājusi pagatavot.

Šis siers ir maigs, bet to var papildināt ar visdažādākajām garšvielām. Un tā katru reizi cita garša.

Mūsmājās arī svētku galds nav iedomājams bez siera un šogad varēšu visus pacienāt ar pašas gatavotu siera uzkodu ar sezama sēkliņām.

Mums būs nepieciešams:

0,5l piens

200g skābais krējums

2 olas

1 tēj.k sāls, bet ja vēlas sāļāku, pieliekam vairāk

sezama sēkliņas ap 1 ēd.k

Tad vēl būs nepieciešama marle un sietiņš vai caurduris.

Sākam gatavot:

Katliņā ielejam pienu, pievienojam sāli un karsējam līdz pirmajam burbulim, bet nevāram.

Olas viegli sakuļam ar dakšiņu, pievienojam skābo krējumu, izmaisām.

Kad piens jau uzkarsis, lēnā strūklakā lejam olu, krējuma maisījumu un maisām.

Uz nelielas uguns karsējam un maisām, līdz sāk atdalīties sūkalas un veidojas tādi kā graudiņi. Tas var aizņemt ap 7-10 minūtes.

Citam katiņam pa virsu uzliekam sietiņu/caurduri, iekšā marli divās kārtās un lejam mūsu uzkarsēto masu.

Kārtīgi notecinām sūkalas, izspiežam.

Tālāk var atstāt ietītu marlē un virsū uzlikt ko smagu vai arī pārliekam kādā trauciņā kādas formas sieru vēlamies.sier2

Es pārliku trauciņā. Atšķirība būs tāda, ka zem smaguma siers būs cietāks, bet traucņā mīkstāks, irdenāks.

Liekam ledusskapī uz 2 stundām vai arī ilgāk.

Apgrauzdējam sezama sēkliņas.

Sagriežam sieru lielākos vai mazākos gabaliņos. Katru siera gabaliņu apviļājam sezama sēkliņās.

Uzkoda gatava.

Siers sanāca tiešām gards un nākamreiz izmēgināšu arī ar dažādām garšvielām.

Nobaudot šo sieru, prātā ir nākušas dažas idejas, ar ko noteikti padalīšos, kad izmēģināšu.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+