Mobilā versija
Brīdinājums +0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
29. jūlijs, 2012
Drukāt

Siļķe vasaras pusdienām

Foto - Gvido KajonsFoto - Gvido Kajons

Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs Sandijs Volinskis turpina iepazīstināt ar garšīgām un vienkāršām receptēm, kas jo īpaši piemērotas pagatavošanai uz grila. Ja tāda nav, tikpat labi var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

Cepamajā papīrā pagatavota siļķe

Sastāvdaļas: Eļļā marinētas siļķes filejas, piens, milti, citrons, dilles, sviests, sīpols

 

Kā pagatavot?

Vispirms bļodiņā ar pienu ieliek eļļā marinētas siļķes filejas un patur tajā vismaz desmit līdz divdesmit minūtes, jo tad zivtiņa būs mazāk sālīta.

Pēc tam filejas nosusina, apviļā miltos un pavisam nedaudz apcep uz sakarsētas pannas, jo tad filejas būs kraukšķīgākas. Liek cepamajā papīrā, uzkaisa pāris šķipsnu sīki sagrieztu sīpolu un diļļu. Pievieno piciņu sviesta un nedaudz pārslaka ar citrona sulu.

Cepamajā papīrā ietīto siļķes fileju liek tieši uz grila vai arī sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C. Cepšanas laiks – apmēram desmit minūtes.

Galdā pasniedz ar visu cepamo papīru, kas glīti atvērts vaļā, un papildina ar grilētiem dārzeņiem un jaunajiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+