Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
1. aprīlis, 2014
Drukāt

Siltās maizītes
 ar sieru un jogurtu

Karstaas_maiziites

Mīklai: 300 g kviešu miltu, 50 ml skābā krējuma,100 ml piena, 100 ml ierauga, 40 ml augu eļļas, 1 tējkarote sāls, 1 tējkarote cukura.

Pildījumam:

200 g Krievijas siera,

2 tomāti,

½ ķiploku daiviņas,

½ tējkarotes sāls,

½ tējkarotes maltu melno piparu.

Ieraugam:

215 ml jogurta,

1 tējkarote cukura,

¼ tējkarotes sodas,

75 g kviešu miltu.

 

Kā gatavot?

Vakarā sajauc visas ieraugam paredzētās sastāvdaļas un atstāj siltā vietā, lai ierūgst. No rīta gatavo mīklu – eļļu ieberž miltos, pēc tam pieliek pārejās sastāvdaļas un uz 1 – 1,5 stundām atstāj siltā vietā. Uztaisa 16 – 18 bumbiņas, izrullē 3 cm biezumā, uzliek uz pannas un saspiež galiņus. Kad mīkla uz pannas pastāvējusi 15 minūtes, ieliek pildījumu un cep 20 minūtes +200 °C. Garšo brīnišķīgi – liegi, gaisīgi, var uzreiz notiesāt 5 šādas maizītes!

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+