Foto – Aija Geida

Siltie pākšu pupiņu salāti 0

Sastāvdaļas
• 220 g zaļo pākšu pupiņu
• 150 g Fetaki siera
• 380 g marinētu biešu
• 3 ēdamkarotes saulespuķu vai ķirbju sēkliņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ citrona
• ½ tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bietēm nokāš šķidrumu. Pannā uzkarsē pusi augu eļļas un apcep ķimenes. Pieber bietes un apcep. Nogriež uguni un bietēm pārslaka citrona sulu. Citā pannā ielej otru pusi augu eļļas, apcep pākšu pupiņas, pieber sāli un maltus melnos piparus. Saulespuķu vai ķirbju sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas. Fetaki sieru sagriež gabaliņos. Uz šķīvja kārto bietes, pupiņu pākstis, sieru. Pārkaisa sēkliņas un uzpilina vēl nedaudz citrona sulas. Vislabāk salāti garšo, kamēr silti.

Fetaki siera vietā var izmantot citu sieru, un, ja ir laiks, bietes var sagatavot pats – sagriež mazos gabaliņos, apcep pannā, pielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sutina (aptuveni 20 minūtes).