Foto – Shutterstock.com

Sīpoli karstvīnā 0

750 g sarkano sīpolu

20 g sviesta

2 ēdamkarotes olīveļļas

sāls

8 baltie pipari

1/4 tējkarotes koriandra

1 tējkarote miltu

1/4 l sarkanvīna

1-2 tējkarotes sarkanvīna etiķa

šķipsniņa cukura

Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās vai daiviņās. Eļļu un sviestu uzkarsē uz pannas un tajā cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Piparus un koriandru samaļ dzirnaviņās un uzber sīpoliem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Sīpoliem pievieno miltus un maisa, līdz tie pilnībā sajaukušies ar taukvielām. Tad pievieno nedaudz sarkanvīna un lēnām maisa. Pakāpeniski pievieno parējo sarkanvīnu un etiķi. Sīpolus sautē mērenā temperatūrā vēl 15 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

Lieto kā piedevu tumšajai gaļai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.