Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. augusts, 2015
Drukāt

Sīpolu gredzeni mīklā

Foto - Inta StīpnieceFoto - Inta Stīpniece
Sastāvdaļas:

(3 porcijas)

• 2 vidēja lieluma sīpoli

• Eļla vārīšanai

Mīklai

• 2 olas

• 50 g saldā krējuma

• 50 g ūdens

• 2 ēdam­karotes cukura

• ½ tējkarotes sāls

• 4 ēdam­karotes miltu (ar kaudzi vai pat vairāk – mīklai jābūt skāba krējuma biezumā)

Pirmo reizi sīpolu gredzenus mīklā ēdu pirms vairākiem gadiem kādā Rīgas kafejnīcā. Ļoti garšoja! Tad arī sāku interesēties, kā tos gatavot pašai.

Internetā, kā vienmēr, varēja atrast ļoti daudz recepšu, bet ar sīpolu gredzeniem man nelaimējās, laikam mīklas dēļ. Nolēmu meklēt profesionāļu atbalstu un devos uz kafejnīcu “Niko” Ogrē, jo tur šefpavāre ALLA ŽURAVSKA gatavo visgaršīgākos sīpolu gredzenus pasaulē.

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež aptuveni 7 mm platos gredzenos. Taču vārīšanai der ne tikai gredzeni, bet arī pusgredzeni un pārplīsušie gredzeni.

Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas ieber traukā un ar mikseri kuļ aptuveni 2 minūtes. Mīklā no visām pusēm kārtīgi apviļā sagrieztos sīpolu gredzenus un vāra eļļā (tai jābūt verdošai). Vārot apmaisa, lai veidojas viendabīgs brūnums.

Var ēst gan karstus, gan aukstus. Tieši tādā pašā veidā gatavo arī ziedkāpostus mīklā.

Pasniedzot dekorē ar zaļumiem un dārzeņiem. Mērcei majonēzi samaisa ar blendētiem zaļumiem (pēc katra paša izvēles).

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+