Foto: Māris Zemgalietis www.foodphoto.lv

Sivēna vaigi ar burkāniem, cukīni un mērci. Šefpavāra Zommera recepte! 0

4 porcijas

Pagatavošana – vidēji ilgi

1. Gatavo mērci: burkānu, sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež gabalos. Katlā sakarsē olīveļļu, iemaisa tomātu pastu un apcep. Pievieno sagrieztos dārzeņus, laurlapas, piparus un sautē ~ 10 minūtes. Pielej vīnu un vāra, līdz šķidrums samazinājies par divām trešdaļām. Tad pievieno cukuru un buljonu, vāra ~ 40 minūtes un izkāš. Lej atpakaļ katlā un turpina vārīt, kamēr sabiezē līdz mērces konsistencei.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 382
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 30
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

2. Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa timiānu un rozmarīnu, pakarsē vēl 3 minūtes, tad garšaugus izņem un mērci vēlreiz uzvāra.

3. Karamelizē burkānus: burkānus nomizo un blanšē. Katlā liek sviestu, medu, sāli un sinepju sēklas un karsējot sparīgi maisa, līdz izkusušais sviests sajaucas ar medu. Pievieno burkānus un uz lēnas uguns karsē, līdz burkāni pārklājas ar glazūru. Svarīgi, lai sviesta un medus maisījums virmo, nevis vārās.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Cep gaļu: vaigiem atdala cīpslas, tos pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek pannā sakarsētā eļļā un uz mērenas uguns cep no visām pusēm gatavus. Ja vaigi ir lieli, tos uz 5 minūtēm ieliek 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

5. Tikmēr cukīni sagriež šķēlēs un uz pannas vai grila apcep. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli.

6. Uz šķīvja kārto sivēna vaigus, burkānus, cukīni un pievieno mērci. Pārkaisa ar jāņogām. Ja vēlas, pirms pasniegšanas ogas var arī iemaisīt mērcē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.