Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
9. decembris, 2014
Drukāt

Sivēna vaigi ar burkāniem, cukīni un mērci. Šefpavāra Zommera recepte!

Foto: Māris Zemgalietis
www.foodphoto.lvFoto: Māris Zemgalietis www.foodphoto.lv
Sastāvdaļas:

Sivēnam:

1 kg piena sivēna vaigu

100 ml rapšu eļļas

1 timiāna zariņš

sāls, malti melnie pipari

Karamelizētiem burkāniem:

600 g mazu burkānu

3 ēd. k. viršu medus

200 g sviesta

1 tējk. sinepju sēklu
sāls

Pasniegšanai:

1 cukīni

2 ēd. k. jāņogu

Mērcei:

2 l cūkgaļas buljona

1 burkāns

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

100 g Dansukker nerafinētā

cukurniedru cukura

300 ml sarkanvīna

1 ēd. k. tomātu pastas

2 ēd. k. olīveļļas

2 laurlapas

5 melnie piparu graudiņi

2 svaigi timiāna zariņi

2 svaigi rozmarīna zariņi

4 porcijas

Pagatavošana – vidēji ilgi

1. Gatavo mērci: burkānu, sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež gabalos. Katlā sakarsē olīveļļu, iemaisa tomātu pastu un apcep. Pievieno sagrieztos dārzeņus, laurlapas, piparus un sautē ~ 10 minūtes. Pielej vīnu un vāra, līdz šķidrums samazinājies par divām trešdaļām. Tad pievieno cukuru un buljonu, vāra ~ 40 minūtes un izkāš. Lej atpakaļ katlā un turpina vārīt, kamēr sabiezē līdz mērces konsistencei.

2. Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa timiānu un rozmarīnu, pakarsē vēl 3 minūtes, tad garšaugus izņem un mērci vēlreiz uzvāra.

3. Karamelizē burkānus: burkānus nomizo un blanšē. Katlā liek sviestu, medu, sāli un sinepju sēklas un karsējot sparīgi maisa, līdz izkusušais sviests sajaucas ar medu. Pievieno burkānus un uz lēnas uguns karsē, līdz burkāni pārklājas ar glazūru. Svarīgi, lai sviesta un medus maisījums virmo, nevis vārās.

4. Cep gaļu: vaigiem atdala cīpslas, tos pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek pannā sakarsētā eļļā un uz mērenas uguns cep no visām pusēm gatavus. Ja vaigi ir lieli, tos uz 5 minūtēm ieliek 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

5. Tikmēr cukīni sagriež šķēlēs un uz pannas vai grila apcep. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli.

6. Uz šķīvja kārto sivēna vaigus, burkānus, cukīni un pievieno mērci. Pārkaisa ar jāņogām. Ja vēlas, pirms pasniegšanas ogas var arī iemaisīt mērcē.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+