Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. jūlijs, 2014
Drukāt

Skābēti gurķi ar spirtu. Gurķīši saglabājas zaļi un un ir sevišķi garšīgi! (9)

gurki

Nepieciešams

10 kg gurķu

Estragons

Upeņu lapas

Mārrutku saknes

Ķiploki

Dilles

Pārliešanai: 10 l atdzesēta vārīta ūdens, 600 g sāls, 100 g spirta.

Pagatavošana

Gurķus nomazgā, katru atsevišķi (!) ietin upeņu lapās un kārto ozola muciņā, starp gurķu kārtām iekaisa estragonu, ieliek notīrītu mārrutku
sakņu gabaliņus un ķiploku daiviņas. Aplej ar sālījumu – vārītā atdzesētā ūdenī izšķīdina sāli un pielej spirtu. Muciņu noslogo un ievieto
aukstā pagrabā.

Ja nav mucas, var izmantot trīslitru burkas.

Šādi skābēti gurķi būs tikpat zaļi kā rudenī un sevišķi garšīgi, iesaka pavārs un viesu nama saimnieks Aivars Varņeckis.

Pievienot komentāru

Komentāri (9)

  1. divi vienā 🙂

  2. Kur tādu spirtu lai ņem?

  3. Man vienālga kā es ņemu iekšā spirčiku.

  4. Ja nav spirts,šnabis neder?Cik daudz to?

  5. kur dabūt spirtu?

Draugiem Facebook Twitter Google+