Skābēti gurķi ar spirtu. Gurķīši saglabājas zaļi un un ir sevišķi garšīgi! 9

Nepieciešams

10 kg gurķu

Estragons

Upeņu lapas

Mārrutku saknes

Ķiploki

Dilles

Pārliešanai: 10 l atdzesēta vārīta ūdens, 600 g sāls, 100 g spirta.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Lasīt citas ziņas

Gurķus nomazgā, katru atsevišķi (!) ietin upeņu lapās un kārto ozola muciņā, starp gurķu kārtām iekaisa estragonu, ieliek notīrītu mārrutku
sakņu gabaliņus un ķiploku daiviņas. Aplej ar sālījumu – vārītā atdzesētā ūdenī izšķīdina sāli un pielej spirtu. Muciņu noslogo un ievieto
aukstā pagrabā.

Ja nav mucas, var izmantot trīslitru burkas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šādi skābēti gurķi būs tikpat zaļi kā rudenī un sevišķi garšīgi, iesaka pavārs un viesu nama saimnieks Aivars Varņeckis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.