Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
18. februāris, 2014
Drukāt

Skābētu rāceņu zupa


Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Rāceņu zupa.

Sastāvdaļas:

Aitas vai cūkas gaļa

Skābēti rāceņi

Burkāni

Sāls, pipari, lauru lapas, skābs krējums

Šai zupai noder trekna gaļa – aitas gaļa vai cūkgaļa (ribiņas vai mugurkauls). Liek vārīties gaļu, pēc tam pievieno skābētus rāceņus, ko sagriež kubiciņos vai sarīvē. Jāņem vērā, ka rāceņi vārās ilgi. Vēlāk var pievienot diezgan daudz sarīvētu burkānu. Pieliek arī sāli, piparus, lauru lapas.

Zupai ir skābena garša. Pasniedz ar skābu krējumu. Lai būtu sāta sajūta, klāt piekož novārītus un apceptus kartupeļus.

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+