Mobilā versija
Brīdinājums +14.9°C
Bērtulis, Boļeslavs
Trešdiena, 23. augusts, 2017
1. maijs, 2017
Drukāt

Skaņu un garšu festivālā Siguldā uzstāsies populārākā Gruzijas grupa “Mgzavrebi”

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Siguldas pils un pilsdrupu teritorijā 12. augustā norisināsies otrais skaņu un garšu festivāls “2017 Ieklausies garšā”. Tā galvenie muzikālie viesi būs populārākā Gruzijas grupa “Mgzavrebi”.

Šī mūziķu apvienība savā daiļradē veiksmīgi sakausējusi mūsdienu skanējumu ar gruzīnu tautas mūziku un daudzbalsīgās dziedāšanas tradīcijām. “Mgzavrebi” jeb “მგზავრები” nosaukums tulkojumā nozīmē “Pasažieri”. Grupa dibināta Tbilisi 2006. gadā un šobrīd ir zināmākā Gruzijas grupa arī ārpus savas valsts robežām. “Mgzavrebi” tiek aicināti uzstāties lielākajos festivālos Eiropā un Āzijā. Pateicoties kopīgam albumam ar slaveno krievu rakstnieku un dramaturgu Jevgeņiju Griškovecu, grupa ir ļoti pieprasīta arī Krievijā.

“Grupas “Mgzavrebi” nosaukumu nezinātājam varbūt ir grūti izrunāt, toties viņu mūzikas burvība pārņem jau no pirmajām notīm. Esmu pārliecināts, ka ikviens, kurš bijis kaut vienā viņu koncertā, atcerēsies grūti izrunājamo vārdu “Mgzavrebi” uz visiem laikiem!” Tā par grupu teicis Jevgeņijs Griškovecs.

Papildu galvenajiem festivāla muzikālajiem viesiem “2017 Ieklausies garšā” ausis priecēs arī šarmantā pašmāju dīva Aija Vītoliņa kopā ar savu grupu “Tango Sin Quinto”, piedāvājot kaislīgu tango programmu, jau leģendārie latviešu dziedātāji Ieva Akuratere un Igo kopā ar ģitāristu Aivaru Hermani jutekliskajā programmā “Klusums starp mums”, vienīgie tā sauktā “nabagu blūza” izpildītāji Latvijā – jaunie un ļoti talantīgie “Rahu the Fool”, kā arī instrumentālās ģitārmūzikas meistari “Rihards Lībietis Orchestra”.

Garšu sadaļai festivālā tiek veltīta ne mazāka uzmanība kā mūzikai, tādēļ arī šefpavāri strādās uz improvizētām skatuvēm, kur ikvienam būs iespējams vērot katru viņu darbību. Šā gada skaņu un garšu festivālā Siguldā piedalīsies: Ēriks Dreibants un “Trīs pavāru restorāns”, Šota Mudžirišvili un gruzīnu restorāns “Alaverdi”, kā arī Eiropas gastronomijas reģiona 2017. gada pasākumu “seja” Dzintars Kristovskis un “Valmiermuižas alus virtuve”.

Skaņu un garšu festivāls “2017 Ieklausies garšā” ir pozitīvi un brīvi mūzikas mīļu un kulināro gardēžu baudu svētki. Tie apvieno trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas – sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan mūzikas, gan ēdiena baudīšanā. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja klausīties lielisku mūziku un vienlaikus izgaršot labāko restorānu ēdienus par ļoti draudzīgām cenām, kā arī, protams, novērtēt Gaujas ielejas krāšņumu no Siguldas pilsdrupu terasēm.

Festivāla gastronomiskā tēma katru gadu tiek mainīta un ir saistīta ar aktualitātēm restorānu un pavāru industrijā. Šogad tēma būs “Chill & Grill”. Festivālā iesaistītie restorāni un šefpavāri liks lietā Grilētāju brālības zināšanas un plašo grilu piedāvājumu, kā arī maksimāli mēģinās izmantot Latvijas izejvielas.

Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs veldzēties ar Valmiermuižas alu un “Gardu muti” limonādēm, kā arī pabaudīt izmeklētu vīnu piedāvājumu no universālveikala “Stockmann” plauktiem, izgaršot Siguldā dzimušā itāļu saldējuma “Bliss Gelato” nianses, novērtēt kafijas piedāvājumu gaumīgi noformētajā “Melna Coffee” mobilajā kafijas bārā un uz kārā zoba likt Siguldas kūku darbnīcas “Mr. Biskvīts” tuvu un tālu izslavētās kūkas.

Skaņu un garšu festivāls “2017 Ieklausies garšā” Siguldas pils un pilsdrupu teritorijā 12. augustā norisināsies no plkst 16.00 līdz pusnaktij.



Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+