Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
13. janvāris, 2015
Drukāt

Šķiņķis ar cidoniju-apelsīnu mērci

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas

1.8kg kūpināts šķiņķis

1l sidrs

1l ābolu sula

1 liels sīpols

100g gaiši brūns cukurs

50g sviests

8 piparu graudiņi

1 tējkarote sinepju pulveris

½ tējk samaltas krustnagliņas

veselas krustnagliņas

1 lauru lapa

½ tējk kanēlis

dažas ķiploka daiviņas

Cidoniju-apelsīnu mērci

3 ēdamkarotes (45g) cidoniju želeja

3 aplesīnu rīvētas miziņas un sula

1 citrona rīvēta miziņa un sula

10g sinepes ar gradiņiem

1 tējkarote (5ml) sarkanvīna etiķa

medus pēc garšas

Pagatavošana

Uzkarsēt krāsni līdz 220 grādiem.
Šķiņķi iemērkt uz visu nakti aukstā ūdenī. Notecināt un pārlikt lielā katlā. Pievienot sidru, ābolu sulu un pieliet ūdeni tik daudz, lai tas nosedz gaļu pilnībā. Pievienot sīpolu, lauru lapu, piparus un uzvārīt. Noņemt putas un samazināt uguni. Vārīt apm. 1,5 stundu.
Ar asu nazi ādu iegriezt krusteniski. Sajaukt sviestu ar cukuru, sinepēm un kanēli un ar šo mērci apsmērēt ādu. Katrā kvadrātiņā iespiest krustnagliņu. To vieglak darīt, ja vispirms izdur caurumiņu ar koka irbulīti un tad tajā vietā iesprauž krustnagliņu. Cepeti cep krāsnī 15-30 minūtes, vai līdz brīdim, kamēr ādiņa ir kraukšķīga un zeltaina.
Tikmēr katliņā izkausēt cidoniju želeju, pievienot apelsīnu un citronu mizas un sulu un kārtīgi samaisīt. Pievienot sinepes un etiķi, pēc garšas medu.
Šķiņķi pasneidz ar vārītiem kartupeļiem un mērci.
Recepti piedāvā bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+