Mobilā versija
+2.0°C
Grieta, Strauta, Rebeka
Pirmdiena, 23. janvāris, 2017
18. marts, 2014
Drukāt

Skoti briedina starpgalaktisko viskiju (1)

Foto: shutterstockFoto: shutterstock

Viskija gatavošana – viena no aizraujošākajām mākslām

Viskija pagatavošana ir viena no aizraujošākajām mākslām. Tās vēsture aizvijas krietni sirmā senatnē, kad ar alkoholisko dzērienu destilēšanu sāka aizrauties Mezopotāmijas jeb Divupes iedzīvotāji. Protams, mezopotāmiešu brūvējumus nevar dēvēt par viskiju, taču viņu izmantoto tehniku var droši saukt par destilēšanas pirmsākumiem. Kopš tiem laikiem alkohola destilēšanas tehnikas mainījušās un pilnveidojušās, raksta žurnāls “Planētas Noslēpumi”.

Pirmais dzēriens, ko patiešām var dēvēt par viskiju, radies 1405. gadā Īrijā. Mūsdienās gandrīz katra viskija darītava mēģina glabāt savu noslēpumu par dzēriena pagatavošanu, lai gan tā radīšanas tehnikas ir visnotaļ līdzīgas. Viskija garšu ietekmē virkne faktoru, tostarp augsne, kādā izaudzēti graudi, laiks, viskija pagatavošanā izmantotais ūdens un vairāki citi apstākļi.

Tomēr vai tāds fizikāls lielums kā gravitācija ietekmē viskija garšu? To pērn aizsāktajā eksperimentā mēģināja noskaidrot skotu viskija “Ardbeg” ražotāji, kuri savu viskiju nobriedināt nosūtījuši Visumā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. viskija tukshoshana nav mazaak aizraujosha 😀

Draugiem Facebook Twitter Google+