Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
23. maijs, 2015
Drukāt

Skumbrija tomātu mērcē

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 3 notīrītas skumbrijas bez galvas, 4 – 5 lieli tomāti, 100 ml sausā baltvīna, 300 ml zivju vai dārzeņu buljona, 1 – 2 lauru lapas, augu eļļa, sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana.

Zivi sagriež 4 – 5 cm lielos gabalos un liek ar eļļu ietaukotā cepamajā traukā.

Pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapas. Vīnu sajauc ar augu eļļu un pārlej zivij. Atstāj visu ievilkties uz 30 minūtēm.

Tomātiem novelk miziņu (lai to vieglāk izdarītu, tomātus uz dažām sekundēm iemērc verdošā ūdenī) un smalki sagriež vai sarīvē.

Zivi traukā apgriež uz otru pusi. Pievieno tomātus un buljonu. Lauru lapas izņem ārā.

Zivi cep 150 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 20 – 30 minūtes.

Pasniedz ar dārzeņiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+