Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
4. oktobris, 2013
Drukāt

Slinkai brīvdienai

baltmaizes_omlete

Ir jauki savējos svētdienās palutināt ar dažādiem kulinārijas brīnumiem, bet reizēm nedēļas nogalēs arī saimniecei gribas atpūsties. Tad lieti noder slinkie ēdieni, kuru pagatavošana aizņem pavisam maz laika. Ko ātri var piedāvāt no baltmaizes klaipa?

 

Baltmaizes omlete

(4 porcijas)

4 baltmaizes šķēles,

4 olas,

4 ēdamkarotes piena,

2 ēdamkarotes sviesta,

½ tējkarotes sāls,

1∕3 tējkarotes maltu melno piparu,

jaunie lociņi.

Baltmaizi sagriež kubiņos. Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā baltmaizes kubiņus. Tos pārlej ar sakultajām olām un cep, kamēr omlete gatava, tad pārkaisa ar lociņiem. Var pievienot pusi tomāta un žāvētu gaļu. Omlete gatava 7 – 8 minūtēs!

 

 

Ābolu šarlote
Aabolu_sharlote

(8 porcijas)

4 lieli āboli,

2∕3 baltmaizes kukuļa,

150 ml saldā krējuma,

1 ēdamkarote sviesta,

3 ēdamkarotes cukura,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

½ tējkarotes malta kanēļa.

Ābolus nomazgā, sadala četrās daļās, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves. Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto tajā baltmaizes šķēles. Tad kārto sarīvētos ābolus, pārkaisa ar 1 ēdamkaroti cukura un liek nākamo slāni. Tā veido trīs kārtas, pabeidzot ar baltmaizes šķēlītēm, kurām viegli pārkaisa ābolus. Saldo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un maltu kanēli un pārlej kūkai. Cep +200 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes. Iznāk ļoti gaisīga un aromātiska kūka! Tās pagatavošana aizņem vien 30 minūtes.

 

Pildītās karstmaizītes

Karstmaiziites(4 porcijas)

8 šķēles baltmaizes,

100 g Krievijas siera,

½ tomāta,

100 g žāvētas gaļas,

1 ola vai 2 ēdamkarotes skābā krējuma,

sāls un malti melnie pipari,

zaļumi.

Foto_1

Baltmaizes šķēlītēm izņem vidiņus (1. attēls) un saliek uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto_2Sieru sarīvē, tomātu un gaļu smalki sagriež, baltmaizes vidiņus saplucina mazos gabaliņos (2. attēls). Visu saliek bļodā un samaisa ar olu vai skābo krējumu, pievieno sāli un melnos piparus.

 

 

 

 

 

 

 

foto_3

Pildījumu liek tukšajās baltmaizes šķēlēs, pieplacina ar dakšiņu un pārkaisa ar zaļumiem (3. attēls).

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_4Kad visas šķēlītes sapildītas, cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 10 – 15 minūtes (4. attēls). Kad izņem pannu no krāsniņas, maizītēm ļauj nedaudz atdzist, citādi vidus var izkrist. Garšo daudz labāk par ierastajām siermaizītēm, bērni saka – nu gluži kā pica! Bet kuru picu varēsiet pagatavot 20 minūtēs, ja mīkla pašam jātaisa?

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzziņa

Visās receptēs var izmantot arī jau pastāvējušu balt­maizi, cepot tā atkal kļūst kraukšķīga un garda!

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+