Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
4. jūlijs, 2015
Drukāt

Slinkie tītenīši (1)

slinkie-titenisi

Sastāvdaļas – 500 g maltas gaļas, 100 g vārītu rīsu, 200 g kāposta, milti panēšanai.

Sastāvdaļas mērcei – 2 ēdamkarotes kečupa, ēdamkarote majonēzes, 300 ml vārīta ūdens.

Pagatavošana.

Kāpostu sagriež, pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj pastāvēt 5 – 10 minūtes. Tas vajadzīgs, lai kāposti kļūtu mīkstāki un noņemtu rūgtumu.

Pēc tam nolej ūdeni un kāpostiem nospiež lieko mitrumu.

Kopā samaisa kāpostus, rīsus un malto gaļu, pievieno sāli.

No iegūtās masas saripina bumbiņas, apviļā miltos un cep pannā no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai.

No mērces sastāvdaļām samaisa mērcīti.

Katlā liek tītenīšus, pārlej ar mērcīti un sautē 40 – 60 minūtes.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai tad ēdienam vairs latviskā nosaukuma nav, ka burtiski jātulko krievu(ленивые голубцы) ?
    Agrāk tos sauca vienkārši – kāpostu tīteņi .
    ———————————————
    Pārkrievošana turpinās …

Draugiem Facebook Twitter Google+