Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
26. jūnijs, 2015
Drukāt

Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

500g kātaina bezrauga mīkla

500g liellopa maltā gaļa

200g krūtiņa ar garšvielām

200g siers (Čedars, Holandes)

150g barbekjū mērce

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

Pagatavošana

Mīklu atlaidināt, izklāt uz darba virsmas, apsegt ar tīru virtuves dvielīti un atstāt pilnībā atkust.

Pa to laiku pagatavot pildījumu. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Kūpinātu krūtiņu sagriezt kubiņos, pannā tos apcept. Pievienot sīpolus un ķiplokus un cept visu kopā vēl pāris minūtes. Pievienot malto gaļu un cept, līdz gaļa gatava. Pievienot apm. pusi no barbekjū mērces un samaisīt.

Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mīklu izrullēt un sagriezt kvadrātos. Katru mīklas kvadrātu apsmērēt ar barbekjū mērci, uzlikt šķipsniņu siera un malto gaļu. Kvadrāta stūrus pacelt uz augšu un sastirpināt (kā sainīti).

Ja ir vēlme, smalkmaizītes apsmērēt ar sakultu olu.

Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 15 min. 180 grādos.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Kurzemes Gaļsaimnieku”

Recepti piedāvā bonapetit-logo

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+