Foto – bonappetit.lv

Smilšu mīklas cepumi ar aveņu pildījumu 0

Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 12 cepumi

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

210g milti
180g cukurs
70g sviests
1 tējk. cepamais pulveris
1 ola
100g baltā šokolāde
2 ēd.k. saldais krējums
3 ēd.k. aveņu sīrups
vaniļas ekstrakts

Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviestu uzputo ar cukuru 2-3 min. līdz masa kļūst balta. Pievieno olu, vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri, 1 ēd.k. sīrupa un pakāpeniski pievienojot miltus iejauc mīklu.

No mīklas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un sakārto bumbiņas, bet ne pārāk tuvu vienu otrai. Cep cepeškrāsnī 4-5 min. Izņem cepešpannu un ar karoti bumbiņas saplacina. Cep vēl 4-5 min. Cepumus izņem un uz restēm atdzesē.

Uzmanību! Ja cepumus cepeškrāsnī pārtur, pēc atdzišanas tie kļūs cieti.

Šokolādi ūdens peldē izkausē. Pievieno saldo krējumu un atlikušo aveņu sīrupu. Masu ieliek ledusskapī uz 20-30 min.

Uz atdzisušā cepuma liek šokolādes masu un piespiež ar otru cepumu. Pasniedz ar tēju.

         Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.