Foto – Shutterstock.com

Šokolādes-apelsīnu mafini kārumnieku brokastīm 1

Šokolādes-apelsīnu mafinu recepti iesaka krievu aktrise un kulinārijas guru Jūlija Visocka. Labākai garšai viņa iesaka izmantot mandarīnu vai citronu sukādes, vai arī cukurotu ingveru.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Milti 250 g
Tumšā šokolāde 150 g
3 olas
Brūnais cukurs 120 g
Saldkrējuma sviests 100 g
Krējums 100 g
Apelsīnu sukādes, divas saujas
Piens 175 ml
Saldais krējums 50 ml
Kakao 40 g
Cepamais pulveris 1,5 tējkarote
Jūras sāls 0,5 tējkarotes

Pagatavošana
1. Cepeškrāsni iepriekš sasilda līdz 200ºС.
2. Sviestu izkausē.
3. Miltus sajauc ar cukuru, kakao, cepamo pulveri un sāli.
4. Ar kakao sajauktajiem miltiem pievieno sukādes (nedaudz atstājot rotāšanai), visu samaisa.
5. 100 gramus šokolādes ar nazi sasmalcina mazos gabaliņos, pievieno miltu un cukātu maisījumam, samaisa.
6. Ar putotāju sajauc olas, krējumu un pienu, pēc tam pielej kausēto sviestu (nedaudz atstājot cepamā papīra ietaukošanai). Visu samaisa.
7. Pievieno miltus ar cepamo pulveri un viegli pārcilā.
8. No cepamā papīra izgriež 10-12 kvadrātus, kas izmēra ziņā ir lielāki nekā mafinu formiņas tā, lai papīra malas sniegtos pāri formiņas malai.
9. Papīra kvadrātus ieziež ar pāri palikušo kausēto sviestu, ieklāj mafinu formās un ielej mīklu.
10. Mafinus cep sasildītā cepeškrāsnī 25 minūtes.
11. Atlikušo šokolādi salauž nelielos gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu un uzsilda.
12. Gatavos mafinus pārlej ar šokolādes glazūru un izrotā ar atlikušajām sukādēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.