Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
1. janvāris, 2015
Drukāt

Šokolādes un biešu kūka

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

250g 72% šokolādes

250g bietes (nevārītas)

3 olas

100ml augu eļļas

150g cukura

100g miltu

50g sasmalcinātu mandeļu

1,5 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. vaniļas ekstrakta

1 šķipsniņa sāls

Glazūrai:

150g 72% šokolādes

100g 15% krējuma

100g pūdercukura

Pagatavošana

Formu ietaukot. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.

Bietes notīrīt un sasmalcināt uz smalkās rīves. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest.

Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
Cukuru, olas un augu eļļu uzputot līdz masa kļūst gaiša. Pievienot vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles un prātīgi sajaukt. Masai pievienot šokolādi un bietes un vēlreiz kārtīgi sajaukt.
Masu pārlikt sagatavotā formā un cept krāsnī apm. 35-40 min. Ja augša sāk plaisāt, tad labāk to apsegt ar folliju. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Izņemt kūku no cepeškrāsns un ļaut atdzist 5-7 min. Izņemt no formas un pilnībā atdzesēt.
Pagatavot glazūru: šokolādi izkausēt ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputot ar pūdercukuru, peivienjot mazliet atdzesētu izkausēto šokolādi. gatavu glazūru uzmērēt kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzināt. Pēc 15-20 min. kūku var pasniegt.
Avots – laperla-foto.livejournal.com
Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+