Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. septembris, 2014
Drukāt

Šokolādes kūka ar biezpienu un ķiršiem (2)

Foto-prostovkusno.mdFoto-prostovkusno.md

Sastāvdaļas pildījumam – 500 g biezpiena, 2 olas, 100 g cukura, vanilīns, 200 g konservētu ķiršu.

Mīkla – 200 g sviesta, 150 g melnās šokolādes, 4 olas, 100 g brūnā cukura, 250 g miltu, 10 g cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana.

Vispirms sagatavo pildījumu. Blenderī sasmalcina biezpienu ar 2 olām un 100 g parasta cukura, pievieno vanilīnu. Blenderē, līdz masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem.

Katliņā izkausē 150 g šokolādes ar 200 g sviesta.

Atsevišķā traukā sakuļ olas ar brūno cukuru (var arī balto), pievieno atdzisušo šokolādes masu, samaisa.

Mīklai pievieno 250 g miltu, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un visu kārtīgi samaisa.

Silikona formā liek 1/3 daļu šokolādes mīklas, izlīdzina. Pa virsu liek pusi no biezpiena masas.

Uz biezpiena liek kārtu ar konservētiem ķiršiem (iepriekš nolej šķidrumu no tiem), pa virsu – mīklas kārta, tad atlikušā biezpiena kārta, virsū konservētie ķirši un visu noslēdz šokolādes mīklas kārta.

Cep iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 – 55 minūtes.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. izmeegjinaaju! garda!

  2. Cik lielā formaa jaaliek?

Draugiem Facebook Twitter Google+