Praktiski
Receptes

Šokolādes kūka ar piparkūku un siera krēmu0


Empty plate. Isolated on white background. View from above
Empty plate. Isolated on white background. View from above
Empty plate. Isolated on white background. View from above

KĀ GATAVOT

Olas sakuļ ar cukuru, pieber miltus un kakao pulveri. Samaisa viendabīgā masā. Vidēji plānā kārtā izklāj uz cepampapīra, 180 grādus karstā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 min. Atdzesē. Samaltas piparkūkas sajauc ar saldo krējumu, cukuru un nedaudz krēmsiera. Kūkas formā apakšējā kārtā iesmērē brūkleņu ievārījumu, nākamajā kārtā liek biskvītu, pēc tam smērē krēmu. Tā turpina, līdz izveidojas vēlamā biezuma kūka. Pēdējā kārtā klāj krēmu un pārkaisa samaltas piparkūkas. Katliņā ber brūklenes, pievieno vīnu, rozīnes, cukuru. Vāra aptuveni 10 min, līdz masa nedaudz sabiezējusi. Kūku pasniedz ar brūkleņu un vīna mērci.

 

Gatavoja Jaunpils pils krodziņa šefpavāre SANDRA ZARIŅA

Saistītie raksti
LA.lv