Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
18. maijs, 2014
Drukāt

Šokolādes makarūni ar šokolādes pildījumu

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Mīklai
100 g pūdercukura
1/2 krūzes (apmēram 50 g) mandeļu miltu vai nomizotu, samaltu mandeļu
3 ēdamkarotes nesaldināta kakao
2 lieli olu baltumi istabas temperatūrā
5 ēdamkarotes cukura

Pildījumam
1/2 krūzes saldā krējuma (vismaz 35%)
2 tējkarotes gaišā cukura sīrupa
120 g sīki sadrupinātas šokolādes (kakao saturs ~45-55%)
1 ēdamkarote sviesta

Makarūnu mīklas pagatavošana

Vispirms sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Divas plātis izklāj ar cepampapīru un sagatavo garnēšanas maisiņu ar parasto uzgali aptuveni 1 cm platumā.

Pūdercukuru, mandeles un kakao izmaļ, kamēr izveidojas vienmērīgs pulveris. Jāpārmaļ arī tad, ja iegādāti gatavi mandeļu milti, jo tie mēdz būt parupji, bet nepieciešams ļoti smalks malums.

Kuļ olu baltumus, kamēr tie sāk veidot apjomu, tad pievieno cukur un kuļ, kamēr izveidojas ļoti stingras putas.

Ar lokanu spātulu divos paņēmienos iejauc iegūto pulveri sakultajos olbaltumos un samaisa, lai izveidotos viendabīga masa. Kad tas izdarīts, masu pārvieto garnējamā maisiņā (darbojoties vienatnē, to ērtāk ielikt mērkrūzē vai lielā glāzē).

Izspiež mīklu uz platīm aptuveni 3 cm lielos aplīšos ar tikpat lielām atstarpēm.

Pāris reižu stingri uzsit ar plāti pa galda virsmu, lai makarūnu masa mazliet izlīdzinās, tad cep 15-18 minūtes. Pēc izņemšanas pilnīgi atdzesē un tikai tad noņem no plāts.

Pildījuma pagatavošana

Nelielā kastrolītī uzkarsē saldo krējumu kopā ar sīrupu. Kad maliņās krējums sāk vārīties, noņem no uguns un pievieno šokolādi. Ļauj minūti pastāvēt, tad izmaisa, kamēr masa kļuvusi viendabīga. Iemaisa sviestu.

Pirms ieziešanas makarūnos pildījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ļauj cepumiem diennakti pastāvēt, lai garšas sajaucas. Var uzglabāt līdz piecām diennaktīm.

Tulkots no yummly.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+