Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
12. decembris, 2014
Drukāt

Šokolādes–riekstu–krēma puķītes vai zvaigznītes

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com
Nepieciešams:

puķīšu vai zvaigznīšu formiņas 3 – 5 cm diametrā (piemēram, metāla piparkūku formiņas)

Sastāvs:
100 g sviesta
200 g Nutella
1 ola
1 paciņa vaniļas cukura
sāls
300 g miltu
½ tējkarote cepamā pulvera
Glazūrai – cepurītei:
2 olas baltumi
100 g cukura
Konditorejas izstrādājumu dekorējamais maisiņš putukrējuma
garnēšanai
Uzkaisīšanai: 1 tējkarote kakao

Kā gatavot?

Cepšanas laiks un temperatūra: katrai paplātei 10–12 min., 175°C
1. Samīciet sviestu ar Nutella. Pievienojiet olu, vaniļas cukuru, sāli, miltus un cepamo pulveri, samaisiet līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
2. Ielieciet mīklu ledusskapī uz vienu stundu.
3. Pārkaisiet galdu ar miltiem. Kad mīkla stundu atdzesējusies ledusskapī, izrullējiet to uz galda plānā kārtā (0,5 cm).
4. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādu temperatūrai. Sagatavojiet cepešpannu un iesmērējiet to ar piciņu sviesta.
5. Ar formiņām (piemēram, piparkūku formiņām zvaigznīšu vai puķīšu formā) veidojiet cepumiņus un izkārtojiet tos uz cepešpannas.
6. Sakuliet olu baltumu ar cukuru, līdz izveidojas stingras olbaltuma putas.
7. Ar konditorejas izstrādājumu dekorējamā maisiņa palīdzību veidojiet putukrējuma cepurītes katram cepumiņam.
8. Cepiet cepumiņus cepeškrāsns vidējā nodalījumā no augšas un apakšas aptuveni 10–12 minūtes līdz cepumiņi ir ieguvušas skaistu brūnganu krāsu. Uzmaniet, lai cepumiņi nepiedeg!
9. Izņemiet cepumus no cepeškrāsns, pārkaisiet tos ar kakao pulveri un noņemiet no paplātes, pirms tie ir atdzisuši.

Vērtīgs padoms: Lai olu baltums labāk putotos, olām pirms tam jābūt atdzesētām – tikko no ledusskapja.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+