Foto: Valdis Semjonovs

Šokolādes suflē ar zemeņu mērci un svaigām ogām 0

Sastāvdaļas 35 g sviesta, 100 g cukura, 35 g miltu, 5 g sāls, 190 g piena, 135 g tumšās šokolādes (vismaz 70%), 70 g olas dzeltenuma (3 gab.), 110 g olbaltuma (5 gab.)

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Ņem mazus deserta trauciņus vai nelielas kafijas krūzītes. Griežot uz apli, katra trauciņa iekšpusi ieziež ar sviestu un ieber cukuru, lai tas pielīp pie sieniņām. Bļodiņā ber izsijātus miltus, pievieno sviestu, cukuru (nedaudz cukura atstāj) un sāli, samīca viendabīgā masā. Katliņā ielej pienu un liek karsēties. Ar putojamo slotiņu intensīvi maisot, pievieno miltu, sviesta un cukura masu. Kad piens sabiezējis, pievieno sadrupinātu šokolādi. Intensīvi maisot, brūnajai masai pievieno olu dzeltenumus. To noņem no uguns un no katliņa pārliek sausā bļodā. Atsevišķā sausā traukā saputo olu baltumus ar atlikušo cukuru, līdz tas ir stingrās putās. Šokolādes masā viegli iemaisa olbaltumus. Uzkarsē krāsni līdz 190o C. Gaisīgo šokolādes masu liek trauciņos, tos piepildot līdz malām, cep 17 min. Pasniedz siltus ar zemeņu mērci, svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.