Mobilā versija
+1.4°C
Grieta, Strauta, Rebeka
Pirmdiena, 23. janvāris, 2017
24. septembris, 2014
Drukāt

Šokolādes un cukini kūka
 (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Pērn sociālo tīklu lietotāji bija neizpratnē par valodnieku ieteikumu šokolādes kēksu saukt par brūnīti, jo gardēži bija jau pieraduši pie angliskā "brownie" pārcēluma latviešu valodā – braunija.

Bļodā ieber 190 g rudzu miltu, 60 g kakao, 1 tējk. sodas, 1/4 tējk. cepamā pulvera, 1/4 tējk. sāls, 1/2 tējk. kanēļa, 70 g brūnā cukura. Samaisa, pievieno 300 g sasmalcinātas melnās šokolādes. Atkal samaisa. Otrā bļodā iesit divas olas, pievieno 70 g baltā cukura un 1 tējk. vaniļas cukura. Masu sablenderē. Olām pievieno 100 g izkausēta sviesta. Sarīvē cukini un pievieno olu un sviesta masai. Kārtīgi samaisa. Otrajai bļodai pievieno visu pirmās bļodas saturu un atkal kārtīgi samaisa. Pilda kūkas formā. Cep 180 grādos vienu stundu. Pasniedz karstu ar saldējumu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Un cik tad vajag cukini? Gramu vai kilogramu?

Draugiem Facebook Twitter Google+