Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
1. jūlijs, 2014
Drukāt

Šokolādes zemeņu torte (3)

Foto - edimdoma.ruFoto - edimdoma.ru

Biskvītam:

6 olas

225 g cukura

150 g miltu

1 ēdamkarote kartupeļu cietes

2 ēdamkarotes kakao

1 ēdamkarote vaniļas cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

500 g biezpiena

100 ml piena

1 glāze pūdercukura (var arī mazāk)

250 g skābā krējuma

300 g zemeņu

2 ēdamkarotes ātri šķīstošā želatīna

Glazūrai:

4 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes kakao

3 ēdamkarotes skābā krējuma

50 g sviesta

 

1. Biskvīta pagatavošanai atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusi no cukura un vaniļas cukura.

2. Sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru līdz stingrām putām.

3. Dzeltenumiem pievieno daļu no baltumiem, uzmanīgi samaisa. Pievieno izsijātus miltus ar kakao, cieti un cepamo pulveri. Atlikušos olu baltumus pievieno, atkal rūpīgi maisot. Mīkla ir biezāka nekā ierastā biskvīta mīkla, to grūti maisīt. Liek izvēlētā formā.

4. Cep iepriekš līdz 170-200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni stundu. Ideāli, ja biskvītam ir laiks atdzist, pastāvēt.

5. Gatavo krēmu. Karstā pienā liek ātri gatavojamo želatīnu, maisa. Tad pievieno saspaidītu biezpienu un pūdercukuru.

6. Skābo krējumu sakuļ ar nelielu daudzumu cukura un pūdercukuru. Pievieno krēmam.

7. Sagriež zemenes un pievieno krēmam. Samaisa.

8. Biskvītu sagriež trīs daļās. Apakšējo daļu liek formā, pārklāj ar krēmu, liek otru biskvīta kārtu, atkal uzsmērē krēmu. Pārliek pēdējo biskvīta kārtu. Liek ledusskapī uz divām stundām vai uz tik ilgu laiku, lai krēms sastingtu. Pēc vēlēšanās biskvītu var apslacīt ar sīrupu.

9. Gatavo glazūru. Samaisa cukuru, kakao un skābo krējumu. Liek uz vidējas uguns, maisot, līdz cukurs izkūst. Pievieno sviestu.

Pārklāj torti un rotā pēc vēlēšanās.

Recepte no edimdoma.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Man liekas sis bus pats gardakais ko gribu nogarsot un noteikti balsoju par so nammmmmmmmmm!

  2. forsa recepe ar ko panaskoties skatoties televizoru…..

  3. Kas tas ir-ātri šķīstošais želatīns? Kur to var nopirkt un ar ko atšķiras no parastā…

Draugiem Facebook Twitter Google+