Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
21. maijs, 2014
Drukāt

Sparģeļi ar jaunajiem kartupeļiem un Holandes mērci

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešans (4 porcijām)

* 750 g balto sparģeļu
* 750 g zaļo sparģeļu
* 750 g jauno kartupelīšu
* jūras sāls, melnie pipari, cukurs pēc garšas
* 20 ml baltvīna etiķa
* 200 g sviesta
* 3 olas dzeltenumi
* 2 ēdamkarotes baltā portvīna
* nedaudz citrona sulas
* kressalāti, ķirštomātiņi rotājumam

Pagatavošana

Uzvāra ūdeni ar sāli, cukuru un baltvīna etiķi. Sparģeļus nomizo un vāra 10 minūtes. Tad tos ieliek aukstā ūdenī apmēram divas minūtes, lai atdziest. Sietiņā notecina.

Jaunos kartupelīšus rūpīgi nomazgā un izvāra sālsūdenī.

Pagatavo Holandes mērci. Ūdens peldē pannā izkausē sviestu, nepieļaujot vārīšanos. Noņem pannu ar sviestu no uguns, saglabājot karstu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Ieliek dzeltenumus nelielā katliņā, pārlej ar portvīnu, pievieno sāli, piparus un ar koka karoti samaisa. Liek ūdens peldē, turpina maisīt, raugoties, lai dzeltenumi nesāk vārīties, bet sabiezē. Nepārtraucot maisīšanu, pievieno izkausēto sviestu. Iegūst biezu mērci, kurai beigās pielej citrona sulu. Ja mērce ir pārāk bieza, nedaudz pievieno siltu ūdeni un saputo.

Šķīvī kārto sparģeļus un kartupeļus, pārlej ar Holandes mērci un dekorē ar kressalātiem un
ķirštomātiņu.

Padoms

Ja sparģeļ ir nedaudz pārauguši vai pastāvējuši, tie noteikti jāmizo, citādi būs sīksti un cieti.

Ļoti svarīgi ir sparģeļus nepārvārīt. Jāievēro princips – labāk mazāk nekā vairāk.

Izmēģiniet šādu vienkāršu gatavošanas veidu – sparģeļus nedaudz apvāra sālsūdenī, kam pievienots sviests, pēc tam sviestā strauji apcep, pārkaisot ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar vītinātu šķiņķi.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+