Spēcināsimies ar sieru!
 0

Lai mūsu prieku par pavasari nemazinātu nogurums, kas sakrājies ziemā, domāsim par daudzveidīgām un veselīgām ēdienreizēm. Neaizmirsīsim piena produktus, no kuriem “spēcīgākais” ir siers.
SIA “Elpa” valdes priekšsēdētāja Gundara Siseņa un restorāna “Desiderata” pavāra Nikolaja Borodkina izdomas un darba rezultāts ir gan garšīgi, gan sātīgi un veselīgi ēdieni ar Kazdangas sieru.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

Arī ātri pagatavojami. Tos baudot, uzņemsiet olbaltumvielas, minerālvielas, galvenokārt kalciju un vitamīnus, un pārliecināsieties, ka starp vārdiem “siers un enerģija”, “siers un veselība”, “siers un labs izskats” var likt vienlīdzības zīmi.

 

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Lapu salāti ar ceptu Kazdangas sieru un balzamiko krēmu


150 g Kazdangas siera, 1 galva lapu salātu, 2 tomāti, 1 svaigs gurķis, 2 ēdamkarotes balzamiko krēma.

Salātu lapas saplūkā, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un gurķi. Kārto salātu traukā un virsū uzber uz neietaukotas pannas apceptus Kazdangas siera gabaliņus. Pārlaista ar balzamiko krēmu. Var dekorēt ar grauzdiņiem.

 

 

 

 

 

 

Vistas buljona zupa ar Kazdangas zaļumu sieru

100 g Kazdangas siera, 300 g vistas buljona, 30 g cukini, 30 g selerijas saknes, 30 g burkānu, ingvers.

Uzvāra buljonu, tajā liek kubiņos sagrieztus dārzeņus. Kad dārzeņi gatavi, pievieno siera gabaliņus, dekorē ar zaļumiem.

 

 

 

 

 

 

 

Pildīts Kazdangas ķimeņu siers ar sviestā ceptiem spinātiem un sparģeļiem


150 g Kazdangas ķimeņu siera, sauja spinātu, 4 sparģeļi, 1 ēdamkarote sviesta, 2 ēdamkarotes miltu, 1 ola, 4 ēdamkarotes rīvmaizes.

Sieru pārdala uz pusēm, iegriež kabatiņas. Pilda ar sviestā ceptiem spinātiem, panē miltos, olā, rīvmaizē. Cep uz sakarsētas pannas, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa. Pasniedz ar svaigiem vai ceptiem dārzeņiem.

 

 

 

 

 

 

Cepts bumbieris ar saldo biezpienu

4 ēdamkarotes biezpiena, 1 bumbieris, 1 ola, citrona vai apelsīna miziņa, 1 ēdamkarote vaniļas cukura, augļi – pēc izvēles.

Uz pusēm pārgrieztam bumbierim izgrebj vidiņu. Biezpiena masai pievieno sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, labi samaisa. Šo masu pilda bumbierī, cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Dekorē ar augļiem.

Reklāma
Reklāma

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.