Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
21. maijs, 2015
Drukāt

Spēcinoši salāti ar krāsnī ceptu fenheli, rukolu un vīģu mērci

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

* 100 g vītināta cūkgaļas šķiņķa

* 2 fenheļa galviņas

* 100 g rukolas jeb aragulas

* 50 g žāvētu vīģu

* 100 g ķirštomātiņu

* timiāna zariņš vai kaltētas lapiņas

* olīveļļa

* balzametiķis mērcei

* sāls

PAGATAVOŠANA. Fenhelim nogriež zaļos galus un ārējo mizu, ja tā nav pārāk glīta. Galviņas pārgriež uz pusēm, ierīvē ar eļļu, sāli un timiāna lapiņām, liek cepeškrāsnī, cep pusstundu 180 grādos.

Gatavo mērci. Sakapātām vīģēm uzlej olīveļļu un balzametiķi, kam pievienots sāls, samaisa. Uz šķīvja kārto rukolu, uz pusēm pārgrieztus mazos tomātus un vītināto gaļu. Salātus papildina ar izceptajām fenheļa pusītēm. Visam uzlej vīģu mērci.

Pavāres piebilde. Salātiem spēku dod vītinātais šķiņķis, bet savdabīgu garšu – vīģu mērce un fenhelis. Pat ja fenhelis šķiet svešāds produkts, ir vērts to pamēģināt. Ja netīk rukolas rūgtumiņš, var izvēlēties citu zaļumu.

Mīlestības akcenti

* Timiāns – uzlabo asinsriti.

* Fenhelis – iedrošina, veicina seksuālo potenci abiem dzimumiem.

* Rukola – labs enerģijas avots, modina iekāri.

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+